azra's FotoPage

By: azra munirah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]
Sunday, 16-Nov-2008 18:14 Email | Share | | Bookmark
jalan2 kat sunday market Belmont

 
 
sampai hari sabtu, tido rumah paklang, maklang n akil..
esok tu dorg bawak pi sunday market..ala2 car booth sale jgk la..ada brg 2nd hand, ada barang baru..
ingat lagi..barang yg pertama kitorg beli kat sini ialah dinner set (still in box)..baru AUD10..kiranya ni la kali pertama kitorg membelanjakan duit aussie..

kat sini semua murah2..takyah bawak duit kertas pun..bawak syiling je dah mampu beli brg2 kat sini..smpai skang pun kitorg masih pi jalan2 kat sunday market ni..sape2 yg suka barang2 antik tu, masa ni la boleh tambah koleksi..kalau kawan2 dtg perth, ini antara tempat wajib yg kitorg akan bawak!


Saturday, 15-Nov-2008 18:50 Email | Share | | Bookmark
alhamdulillah selamat sampai perth

welcome to perth!
 
 
View all 4 photos...
slpas 5 jam..alhamdulillah sampai la kitorg di perth..dan syukur jugak sebab tak kena banyak soal kat imigresen perth ni..kalau tak silap ada kawan bgtau, kat airport dorang ada alat pengimbas suhu badan..kalau demam kena soal byk jugak..tp mgkn suhu badan adlin dah ok kot masa tu..ubat2 pun dah declare, gula2 semua dah buang..makanan satu apa pun tak bawak..so lepas la..tak smpai bape minit..pegawai pempuan tu ada tanya..any milo inside? pastu kitorg cakap, no milo, no maggie and no nescafe inside...gelak dia! ingat nak wat lawak ngan dia..skali..tgk kat supermarket sini..semua2 tu ada..haha..patutla dia tau..

tak bape minit kitorng tuggu kat luar, nmpak paklang, maklang, akil dgn ayahcik datang...excited! sebab dah lama tak jumpa dorang sume..



Saturday, 15-Nov-2008 17:01 Email | Share | | Bookmark
15hb nov 08..pagi2 dah tinggalkan malaysia.. :'(

 
 
alin blur2 sbb angkat naik kete masa dia tgh syok tido..
View all 17 photos...
huh..sedih sungguh pagi ni tuhan aje yg tahu,,kalau sehari dua sebelum tu, byk airmata keluar..
ntah kenapa..boleh jadi tabah pulak masa dah salam2 ngan famili..tp seingatnya, masa tu mmg pikir takleh nangis sbb byk lagi benda nak kena setelkan kat airport kb...n klia..

tp mmg betul pun..kat klia ada masalah besar...problem dgn visa pulak..dependant semua tak lepas..
aduuh...dah takut semacam dah masa tu..sebelum tu mmg ada ambik gmbar...tp masa visa sangkut tu,...takdenye..nak berposing2 ke..senyum2 ke..rasanya muka dah takde darah masa tu..sampai pegawai kat transfer desk tu cakap.."rileks..bertenang..perkara kecik je ni.."
anak2 n suami kena tinggal perkara kecik dia cakap..sampai dia kena contact imigresen australia pun masih nak rileks lagi..huu..dia suh duduk dulu then dia panggil...

last2 alhamdulillah..dapat la dia selesaikan masalh tu selepas imigresen australia sekali kan visa2 tu semua...tp kitorang ni nak kena boarding kat C17..apa lagik..dgn troli, dgn yaya n adlin..ha, berlari2 la ke tingkat atas, naik train..elok kitorg masuk je train, pintu pun tutup..huh..pastu dah sampai balai berlepas..jenuh cari gate 17 tu..dah sampai kat situ..dah final call dah pun..huh..tak smpat nak rasa letih..yg terpikir masa tu nasib baik sempat!

dah duduk2 kat seat tu..baru perasan badan adlin panas..ubat dalam luggage..ingat sampai nnt nak bg ubat demam..tp dalam setengah jam dalam flight adlin muntah pulak..nasib baik dah lepas muntah tu ok sikit suhu badan dia..dok la dalam kapal tu..nak jalan2 pi toilet boleh la..lgpun smpat bosan kejap je..5 jam dah sampai..budak2 ni sempat la jugak tgk 2 movie..


Friday, 14-Nov-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
hari2 terakhir ku di malaysia..

assalamualaikum kawan2..
sori lama tak update kat sini..sejak sibuk nak dtg sini..sejak datang..susah nak access internet..
dapat internet kesuntukan masa pulak nak settle kan semua benda kat sini
then..dah mula ada facebook pulak...byk betul gangguan..tp yg betulnya, ni baru dpt line internet kat rumah..(6/2/09)...sebelum2 ni guna kat rumah adik atau ofis...sgt terhad..so takleh nak fokus kerja2 update fp..

sebelum dtg perth, byk betul benda nak kena buat..
..letih sungguh..mengemas ofis n bilik..
ramai jugak kawan2 yg tak sempat nak jumpa/..sorry sgt2.
ada beberapa je yg sempat call..sempat antar sms..
apa2 pun harap korang sume paham situasi ku ini..

masa tu, lepas selesaikan smua urusan kat uthm, cuti berbaki 3-4 hari, jadik sempatla balik kg terengganu dan kelantan...jumpa sedara mara yg dekat..yg org kata tak boleh tak jumpa..
pastu..pi shopping apa2 yg patut..yg baru teringat nak kena ada..
hari last baru start packing betul2..baru nak timbang masih ok lg ke berat beg2 baju tu..

sayu je hati nak tinggalkan keluarga, kawan2...
tp apa nak buat..nak taknak mmg kena jugak smbung blaja kan..
jadi, terima la kenyataan..nak sedapkan hati sendiri..selalu cakap "takpe..tiga tahun tu tak lama"
padahal, mcm2 boleh berlaku sbenarnya..


Friday, 17-Oct-2008 07:05 Email | Share | | Bookmark
beraya rumah yan (ofismate)

 
 
langsir ni cantik sebab warna hijau..
View all 13 photos...
best makan spageti seafood yan n cheeming...
popia pun best siap tapau lagi..
air longan sea coconut pun best gak..
seme2 best..
yg paling meriah lampu raya tu..siap ada ular lilit2 lagi..


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net